Tekstbureau TekstBaken

Archief 2001 t/m 2003 – Copywriter's Blog

Harrie Baken – tekstschrijver & seo-specialist

"If the Nuremberg laws were applied, then every post-war American president would have been hanged."

Noam Chomsky, 1990

Copywriter's Blog – 2001 t/m 2003 – gearchiveerd

Goedendag!

Zondag 7 december 2003

Noam Chomsky, glimlachend
Noam Chomsky

Chomsky jarig

Vandaag wordt Noam Chomsky 75.

Afgelopen zaterdag in M, de maandbijlage van NRC Handelsblad: Vogels krijgen vleugels, mensen taal, Liesbeth Koenen in gesprek met hem.

Het is een gaaf artikel, uiteraard met een overzicht van zijn betekenis voor de taalkunde. De afrekening met het behaviorisme in A Review of B. F. Skinner's Verbal Behavior (1959), bracht een omwenteling en de doorbraak van de 'transformationeel-generatieve grammatica'.

Chomsky's onvermoeibare strijd – nou ja, "De Einstein van de taalkunde [...] is bekaf", schrijft Koenen – tegen de macht van staten, corporations en de media vormt het andere deel van zijn 'dubbelleven'.

Ook naar aanleiding van Chomsky's verjaardag verscheen: His green, colorful ideas awaken furiously of Der amerikanische Dissident] (Craig Morris, 2003-12-03). Morris citeert hier: "The greatest purveyor of violence on the planet is my own government." Chomsky? Nee, Martin Luther King, 1967, over de misdadige oorlog tegen Vietnam.

Naschrift 8 december 2003

Of de inval in Irak iets met olie te maken had? "They didn't decide to invade Eastern Congo where there's much worse massacres going on. Of course it was Iraq's energy resources. It's not even a question." Uit een interview van 2 december 2003, gelezen in het Business Channel interview.

Donderdag 14 augustus 2003

Schrijven & schrappen, tikken & indikken

Flinke lappen tekst op het web zetten? Best. Maar doe het niet op pagina's waarvan je vindt dat je bezoekers ze zouden moeten lezen. Beperk je tot de kern, vermijd overbodige details.

"Excessive word count and worthless details are making it harder for people to extract useful information. The more you say, the more people tune out your message", schrijft Jakob Nielsen in zijn column Information Pollution.

Er staat zoveel troep op het web, en overigens goede tekst bevat vaak zó veel ruis, dat het rondstruinen op het web "[...] can absorb as much time as is required to ensure that you won't get any real work done."

Bovengenoemde column is van 11 augustus 2003. Nielsen schreef al ruim honderd tweewekelijkse columns over usability in zijn Alertbox.

Zelf heb ik in dit weblog ruim een jaar fanatiek geoefend in helemaal niks tikken. Het resultaat is verbluffend. Niks vervuiling, geen overbodige details. Maar vandaag begint het weer.

Dinsdag 25 juni 2002

Rusland: anti-extremisme als smoes

De doema staat op het punt een wet aan te nemen die de Russische staat nóg meer controle geeft op het internet. Een wet ter bestrijding van neonazi's, hooligans, antisemieten en ander tuig. Applaus! (Maar niet heus. De wet is vooral gericht tegen de tegenstanders van die eeuwige tsaren in Moskou.)

Uit Russia poised to restrict Net activities (Declan McCullagh, CNET 2002-06-24):

Victor Naumov, a lecturer at St. Petersburg State University's law school, said it's difficult to estimate what impact the anti-extremism bill would have. "In this law, there are many blanks," said Naumov, who edits the Russianlaw.net site [404]. "For instance, it says that a state organization could temporarily interrupt the operation of a nonprofit organization – without any definition of which state organization." en: "Human rights activists predict the broad definition of extremist behavior will imperil legitimate activities such as Greenpeace protesters or anti-war Web sites."

Zondag 23 juni 2002

013 in een dozijn

Beetje flauw kopje, Baken. Maar dat de poppodia steeds meer op elkaar gaan lijken, steeds gelikter, commerciëler en mainstream worden, is een feit. Noorderligt was leuker. (Ja, oké, nostalgie van een ouwe lul.)
Vanavond wordt het overigens wel vet wreed in 013: The Spades (*kuch* Nooit van gehoord. Hun website is geen link waard.) en The House of Destructo.

Dus eigenlijk gaan marsmeske en ik puur voor de Ragin' Hormones naar 013. Die assholes gaan de Kleine Zaal verbouwen! Vooral van hun drummer en webmaster zijn we fan. Speechless (rechts op foto) rulez!

Naschrift, 25 april 2003

Dat was bijna een jaar geleden. Van The Spades heb ik inmiddels gehoord! Pas een etmaal later waren m'n oren piep- en suisvrij. (Marsmeske ontvluchtte al bij het geweld van het eerste nummer de zaal.) De Ragin' Hormones raggen niet meer. Speechless drumt nog wel, namelijk bij The Lulabelles.

Naschrift, 28 december 2005

Nee, sorry, Simon Speechless drumt ook al niet meer bij de Lulabelles. Bij niks eigenlijk. Hij doet nu van alles (nee, drummen niet), ook 'pc', bij de Ramoneroonies: "Simon Speechless (Lulabelles, Ragin' Hormones) Vocals and everything else, Marien Nicotine (Apers) something else and of course our long lost co-founding member Si Ritalin (Ritalins)."

Ramoneroonies
The Ramoneroonies

De Ramoneroonies hadden op het vage zootje myspace.com een soort website: https://www.myspace.com/simonmarinotheramoneroonies. Bij het laden van de site trakteerden ze je op het melancholieke I Don't Love Nobody But Myself. Geniaal nummer van Marien Nicotine. Nog niet te vinden met http://nicotine.thegraveyard.org/ [Nicotine voor het SoulSeek-netwerk], maar daar is wel was [ooit] wat aan te doen. En of je ze ooit op een podium zult zien, is maar de vraag: "Hi, we're Simon and Marino, also known as the Ramoneroonies… The Ramoneroonies will never play a show… The Ramoneroonies do everything on a PC… The Ramoneroonies could be a great live band, but… i refer to the second sentence… The Ramoneroonies will make a record…someday."

Aanvulling, 29 november 2007
Al sinds eh… geruime tijd heten de Ramoneroonies niet meer gewoon de Ramoneroonies, maar de Real Ramoneroonies. Ik heb Simon Speechless gevraagd waarom ze tegenwoordig de Real Ramoneroonies heten; of er misschien ook al nep-Ramoneroonies waren gesignaleerd? 'Nee, dat niet. Maar wij zijn gewoon de echte Ramoneroonies.'

Vrijdag 21 juni 2002

Hannie Vermaas houdt van U!

https://www.gelderlander.nl/CDA/regioportal/0,2078,1444__1117159_,00.html

[14 augustus 2003] Deze link geeft nu, twee maanden later, een 404 en sleept je na een paar seconden naar de homepage van De Gelderlander. Heel onbeleefd! Niet getreurd, het hele artikel, met commentaar en discussie, is ook te vinden op U jij nog?)

Beleefdheidsvorm 'U' is in de knel gekomen (John van Oppen, Gelderlander 2002-06-21]

Juf Hannie is onderzoeker, maar heeft ook een 'missie': ons weer flink aan 't uwen brengen. Van Oppen citeert haar:

"Zodat er over een paar jaar weer een grammaticaboek verschijnt dat een einde maakt aan alle onduidelijkheid. Niet iedereen heeft er zin in om steeds weer met 'je' en 'jij' te worden aangesproken. Daarnaast vraagt de maatschappij weer om herkenbare normen en waarden, om heldere verhoudingen, om omgangsvormen waarbij mensen welgemanierd de juiste afstand van elkaar weten te houden. Het woordje 'u' is dan een prachtig instrument."

*zucht*… Maar ook: *zing*  ;-)

Knoop je jas dicht, doe un das om, was eerst je handen
Kam je haren, recht je schouders, denk aan je tanden
Blijf niet hangen, recht naar huis toe, spreek met twee woorden
Stel je netjes voor, eet zoals ut hoort en zeg u {u u u...}
Doe Maar

Donderdag 20 juni 2002

Blog wordt woord!

Een nieuwe editie van de Oxford English Dictionary is in de maak. Het Noord-Amerikaans Engels gaat een groter aandeel leveren. "Some of the words we have drafted in recent months include: tipping point, gentleman's C, weaponize, collateral damage, blog, skeevy, and perp walk."

Internet en censuur (3)

Linken loopt soms slecht af, dat was al duidelijk in april. Voordat dat vonnis er prijkte, werd er gelinkt naar een of andere spoorwegopruimcursus voor beginners.

Meer over die Deutsche Bahn-toestand in het persbericht van Indymedia NL.

Zondag 9 juni 2002

Haiku

Login incorrect.
Only perfect spellers may
enter this system.

– Jason Axley –

De oorspronkelijke pagina met haiku's is verdwenen. Zie voor een kopie op web.archive.org: Haiku Error Messages

Eh, uh…

https://straitstimes.asia1.com.sg/world/story/0,1870,123854,00.html

Vrouwen kunnen beter liegen dan mannen. Dat leiden onderzoekers van de Queen Margaret University in Edinburgh af uit het aantal keren dat mannen en vrouwen 'euh' en 'um' zeggen. (Via Taalpost)

Zaterdag 15 juni 2002

Tja, eh, eh, de link naar die liegende vrouwen werkt alleen nog voor abonnees op Straits Times. Alternatief: inappropriate response (weblog; zie '05 June 2002, The Pause That Confesses')

Dinsdag 4 juni 2002

Aanpassuh! (1)

Ook de keizertjes in Beijing lusten wel pap van De Strijd Tegen Het Terrorisme. Uiteraard! Je kunt er alle lastpakken mee uitschakelen. Of gewoon bevolkingsgroepen die hun cultuur willen behouden, onderdrukken. De grootste universiteit van de Chinese provincie Xinjiang mag niet langer in de taal Oeigoers (Engels: Uighur) doceren. Meer dan de helft van de (islamitische) inwoners van de provincie spreekt Oeigoers als moedertaal. Zie Language blow for China's Muslims (BBC News 2002-06-01). (Via Taalpost) Voor wat geschiedenis: De Oeigoeren en de staat in Xinjiang, VRC, Karel Depauw, dec 1997.

Omkatdag, 1 juni 2002

Omkatweek – omkatdag

TekstBakenpuntennel is flink omgekat! Maar die veranderingen opsparen en pas op 1 juni, Tweede Wereldwijde Omkatdag 'uppen' – nee, da's niks voor mij.

een omkat is ook een kat

Volgens Van Dale is 'omkatten' Bargoens voor "[gestolen auto's] voorzien van het kentekenbewijs en het chassisnummer van een sloopauto".


Woensdag 29 mei 2002

Spam

blik spam

'Potentieel nuttige informatie' noemen sommige reclameboeren, eh, sorry, communicatiedeskundigen, de mailtjes die ons (of je nou 'n piet hebt of niet) toeschreeuwen: www.albionproducts.com/penis-enlargement.htm (404) (Kopie op archive.org) Do You Want A Bigger Penis? De lobby van spammers lijdt morgen waarschijnlijk een nederlaag.
"Bijna onopgemerkt neemt het Europese Parlement morgen een beslissing over een verbod op spam – ongevraagd toegestuurde reclame-mail."
Minder vrolijk is het alsmaar groeien van Big Brother: "Ook krijgen de opsporingsdiensten mogelijk de vrije hand bij het bespieden van al ons internetverkeer." Zie: Spamverbod in aantocht, privacy op de tocht (Marc Laan, oorspronkelijk in: Parool 2002-05-29)

Zaterdag 25 mei 2002

Niki de Saint Phalle

Afgelopen dinsdag overleed Niki de Saint Phalle.

Speciaal voor marsmeske 'n paar links. Om te beginnen eentje naar de bekende Sun God (geweldig!). Het MAMAC in Nice herbergt de Donation de Niki De Saint Phalle. (Technisch is de site een ramp).

Aardig is (was) de site van het https://niki-museum.jp/contents/en/ Niki Museum in Nasu, Japan – een blamage is het dat de afdeling What's new? haar dood niet wist te melden, vier dagen later.

(Het museum is inmiddels – op 31 augustus 2011 – gesloten.)

Gratis vergroting van de penis!

Bijgewerkte biografieën: Niki de Saint Phalle op Wikipedia (Nederlands). Een artikel over de opmars van de vrouw in de kunst: [https://www.groene.nl/1999/50/pk_kunst.html] Vrouw drinkt man door Paul Kempers [De Groene, 15 dec 1999]. Ja, dat is ook al weg.

aanvulling, maandag 26 november 2007
Zelfs De Groene is niet te vertrouwen. Voor het artikel 'Vrouw drinkt man', dat mínstens 5 jaar gewoon online heeft gestaan, geldt nu: 'Sommige artikelen zijn online alleen beschikbaar voor betalende Web-abonnees.' Zeikerds. (Maar wacht, je kunt het artikel van Kempers nog lezen op web.archive.org.)

Maandag 13 mei 2002

Baken bakt een website

Zo, eindelijk een andere opmaak voor deze pagina. De oude suggereerde vellen papier. Leuk, althans in MSIE en Opera 5 en 6. Met Netscape 4 was het niks en met Netscape 6 een last voor het oog. Ik zal nog veel moeten leren over CSS2.

Woensdag 1 mei 2002

Een 1-meirijm

gisteren is gelukkig weer voorbij
geef mij maar een mei


Dinsdag 23 april 2002

Shakespeare

Vandaag zou Shakespeare zijn verjaardag hebben gevierd, waarschijnlijk.

Voor Shakespeare-fanaten:
Touchstone;
The Shakespeare Birthplace Trust;
The Internet Shakespeare Editions;
shakespeare.com.


Internet en censuur

"Vooral de Verenigde Staten slagen er goed in de nationale wetgeving over de grenzen heen te handhaven. [...] Nederland heeft nu ook zijn eerste grensoverschrijdende vonnis. Deutsche Bahn heeft voor elkaar gekregen dat de Diemense internetaanbieder Xs4all twee webpagina's van een abonnee moet blokkeren.[...]
Deutsche Bahn [...] heeft ook de Amerikaanse zoekmachines Google, Altavista en Yahoo gevraagd de artikelen uit Radikal te verwijderen. [...] Google en Altavista hebben de kopieën verwijderd."

Aldus Marie-José Klaver in http://vorige.nrc.nl/thema_archief_oud/apenstaartje/article1563415.ece Recht over de grenzen [NRC 22-4-2002].
Dat het internet staatsgrenzen negeert, ligt voor de hand. Dat staten dat ook doen, is opmerkelijk. Dat iederéén ze binnenkort - zowel op het web als IRL - kan negeren, zal wel te optimistisch zijn.

donderdag 4 april 2002

Poldertaal, middentaal, moddertaal?

"In de 21e eeuw neemt de stad definitief bezit van het platteland. Stedelingen, boeren en buitenlui spreken straks hun eigen variant van het Algemeen Aanvaard Nederlands. Taalkundige Jan Stroop: 'Er ontstaat een parkstad in de taal'."

De Volkskrant van vandaag over dit verschijnsel:

'Met het platteland verdwijnen ook de dialecten' - in de serie 'Parkstad Nederland'.

Zie ook Jan Stroop op zijn website Poldernederlands. Citaatje:
"Poldernederlands is een vorm van gesproken Nederlands die van het ABN verschilt doordat de tweeklanken ei (ook gespeld ij), ui en ou (ook gespeld au) met een wijdere mond gearticuleerd worden en daardoor in meer of mindere mate klinken als aai, ou en aau."
Een overtaaugend geloudsfragment staat erbaai [real audio].

donderdag 14 maart 2002

Literatuurgeschiedenis

Sinds vandaag is het web verrijkt met Literatuurgeschiedenis.nl. Uit het colofon:

"Literatuurgeschiedenis.nl is ontwikkeld voor leerlingen in de Tweede Fase van het voortgezet onderwijs. Maar ook voor alle andere leerlingen en belangstellenden wil de site aansprekende informatie bieden."

Fraaie site. Werkt helaas maar half als je browser geen pop-ups toestaat. Men vindt er (voorlopig?) alleen middeleeuwse literatuurgeschiedenis.

zondag 30 december 2001

Internetarchief

Grote en toegankelijke archieven, daarvan kunnen er niet genoeg zijn op het web. Een archief waarin de geschiedenis van het internet wordt gedocumenteerd is natuurlijk helemáál prachtig.

Dus ik helemaal blij naar The Internet Archive.

De naam is knap arrogant en op zijn minst te algemeen. Zowel de keuze van de onderwerpen als de gebruikte bronnen leveren een nogal eenzijdig American Internet Archive op.

Het materiaal in een internetarchief is uiteraard voornamelijk Engelstalig en Amerikaans. Bij een onderdeel als het 'International News' over 9/11 ("International news media represented many voices from around the globe"), had de benadering echter wel wat 'globaler' gekund, dacht ik zo. De hapklare brokken bestaan uit berichten in Le monde en van de BBC.

Om berichten en meningen uit een andere hoek en uit andere hoeken van de wereld te vinden, moet je aan het werk. Uitstekend gereedschap voor die klus vind je in het 'archive' overigens wel. Er staat een lijst van ruim tweeduizend gearchiveerde sites, die je met de eerder vermelde WayBackMachine efficiënt kunt doorspitten.

Het archief is megagigantisch, nachtvullend en soms frustrerend: zo allejezus groot is het.

Terabytes materiaal zijn er opgeslagen. Je vindt er de geschiedenis van enkele Web Pioneers, zoals de eerste goede zoekmachine WebCrawler. Bij sommige gearchiveerde websites heeft men verzuimd ook de afbeeldingen (goed) op de server te zetten.

Verder is er een pakhuis vol films.

Het Arpanet Archive bevat documenten vanaf de aanvang van internet, vooral over Arpanet, de basis van internet.

WayBackMachine

De opwindendste ontdekking op www.archive.org was het archief van websites zoals ze 'vroeger' (1996-2001) op het web stonden. Met de 'WayBackMachine', ontwikkeld door Alexa, kun je bladeren in het verleden van (veel?) websites. Het terughalen van een oude site gaat behoorlijk snel. Je zou op sites die je al jaren kent, kunnen uitproberen hoe degelijk de archivering is uitgevoerd.

woensdag 19 december 2001

Zoekmachines

Nog enkele lezenswaardige artikelen over Google en zijn concurrenten.

Van Sander Lindenburg is Google: zoekmachine met pit [Voelspriet sept 2001]. Over de corrumperende invloed van Het Grote Geld op zoekmachines schrijft Henk van Ess in Zoekmachine verliest geloofwaardigheid [Voelspriet augustus 2001]

dinsdag 18 december 2001

De schoolmeester

De tekst die Johan Wagenaar gebruikte voor zijn opera Jupiter Amans is Proeve van dichterlijke vrucht, fragment van een uitgebreider dichtstuk, getiteld Apollo [1830] van De Schoolmeester (Gerrit van der Linde Jz.).

Zie voor een uitgebreid overzicht van Van der Linde: De Schoolmeester, zowaar ook snel binnen te halen om off line te bekijken met 'school.zip' [566 kB]. (Bijna alle delen van de site kun je gezipt binnenhalen.)

Een en ander is onderdeel van Project Laurens Jz Coster o.l.v. Marc van Oostendorp.

maandag 17 december 2001

Naar de opera

Afgelopen zaterdag met marsmeske naar de opera 'Jupiter Amans' (1925) van Johan Wagenaar geweest, uitgevoerd door het Tilburgse koor Deining. In het Brabants Dagblad van 2001-12-13 stond een voorbeschouwing.

www.brabantsdagblad.nl/CDA/regioportal/0,2078,3191__872379_,00.html

En in dezelfde krant van vandaag een recensie:

Koor 'Deining' standvastig in vrolijke onzin.

https://www.brabantsdagblad.nl/CDA/regioportal/0,2078,3955__876795_,00.html

naschrift & tussenwerpsel - 8 september 2003
Beide links zijn rot. Het Brabants Dagblad zuigt.

Als opera-analfabeet én Google-freak, dacht ik op het web ff wat basiskennis te vergaren over Wagenaars muziek en over de tekst van Jupiter Amans. Dat 'ff' viel tegen en m'n gegoegel leverde uiteindelijk niet veel op. Kennelijk is er over deze opera weinig op het web gepubliceerd. Zoeken met opera+jupiter+amans+wagenaar leverde vier hits op. Twee ervan zijn bruikbaar:

OperaGlass geeft een uitgebreid overzicht van de opera in het algemeen met onder meer biografieïn, libretto's en vertalingen. Johan Wagenaar wordt er genoemd met drie opera's (De doge van Venetië [1904], De Cid [1916] Jupiter Amans [1925]), maar daar blijft het bij.

Karadar.com bood veel informatie over klassieke muziek en een voorraad mp3-tjes. Daar vond ik eindelijk een biografietje van https://www.karadar.it/Worterbuch/wagenaar.html [404] Wagenaar en zelfs een speciale vermelding van de geile Jupiter:

"Eines seiner Werke, 'Jupiter amans', für Chor, Klavier und Orchester, ist ein ingeniöses Pasticcio allbekannter Klassiker." (Teruggevonden op: web.archive.org.)

Inderdaad, je hoeft geen heavy opera-user te zijn om te horen dat 'Jupiter Amans' vet knipogend uit het genre citeert.

zondag 16 december 2001

[knip]

Geblogd wordt er al 'n jaar of vijf – zie voor een overzicht weblogs: a history and perspective door Rebecca Blood. Je vindt er ook verwijzingen naar sites waar je een weblog kunt beginnen zonder dat je verstand hebt van html en css. En uiteraard staan er veel links naar weblogs.

Pakweg 3000 uri's van weblogs staan op Eatonweb, een handige portal.

Jargon Scout geeft een omschrijving van de begrippen weblog en blog en als je je wanhopig afvraagt of 't nou de of het weblog is, bezoek dan onzetaal.nl over De weblog? en blijf lekker twijfelen. Of... loop vooruit op de onafwendbare dood van de onzijdige woord.

In tirade.weblogs.com/tirades/how_to_blog "how to blog" geeft (gáf, eigenlijk – maar zie: web.archive.org) Mike Murry een karakterisering van enkele categorieën blogs..

Dit bescheiden begin van m'n blogjob sluit ik af met een portie pure poëzie. Of is het eerder een overdosis rime riche?

blog blog blog blog blog blog blog blog blog blog
blog blog blog blog blog blog blog blog blog blog
blog blog blog blog blog blog blog blog blog blog
blog blog blog blog blog blog blog blog blog blog
blog blog blog blog blog blog blog blog blog blog
blog blog blog blog blog blog blog blog.
The word "blog" makes me want to blog.

'Dave' in Scripting News, 27 maart 2000
Ooit was het te lezen op scriptingnews.userland.com/backIssues/2000/03/27. Nu nog op web.archive.org.


Deze pagina bestaat uit de restanten van 6 oudere pagina's, bijeengevoegd op 2013-11-01 en het recentst bijgewerkt op 2017-12-25 om 15:54:03

De 6 oorspronkelijk aparte pagina's zijn herhaaldelijk geïndexeerd door ia_archiver, de robot van web.archive.org. Je vindt ze hier:

De oudste pagina staat op op Web.Archive.org. Die kopie is van 9 december 2002.

De oudste tweede pagina op Web.Archive.org is ook van 9 december 2002.

De oudste derde pagina op Web-Archive.org is van 4 maart 2003

De eerst opgeslagen versie van de vierde pagina op Web.Archive.org is van 9 december 2002.

De eerst opgeslagen versie van de vijfde pagina op Web.Archive.org is van 25 februari 2004.

De eerst opgeslagen versie van de zesde pagina op Web.Archive.org is van 11 januari 2006.


webtaal

jargon
&
afko's

logo Urban Dictionary
Urban Dictionary

Acronym Finder
Acronym Finder

intuh.net
beknopte
woordenlijst
van Usenet

(nieuwsgroepen)

jargon database
Jargon Database

Jargon Lexicon
The Jargon Lexicon

Jargon File
The Jargon File

logo Jargon Database
Webdesign-jargon


portals
&
directory's

Eatonweb, weblog-portal
Eatonweb


kreten
reclame
&
propaganda


Opera heerst!

logo Opera browser
Opera
snel, slim & safe

de beste browser!


LibreOffice.org

logo LibreOffice
tekst
spreadsheets
presentaties
database
open, vrij
& voor nix!Geen beter os dan oS!

openSUSE Linux

logo openSUSE Linux
openSUSE
maakt je verslaafd
aan Linux!

(en andersom 8^)

W3CCSS3

Pagina bijgewerkt op 2017-12-25 om 15:54:03

Harrie Baken
harriebaken@tekstbaken.nl
contactformulier
tel +31 13 468 46 15
gsm +31 6 23 36 93 80
Academielaan 152
NL-5037 EW Tilburg
KvK 18035796
btw-id NL078875560B01